Kapcsolat

Virágpaletta

Cím: 9027 Győr,
Pesti út 1. (az udvarban)
Telefon: +36-96/312-075
Fax: +36-96/312-075
E-mail:
gyor@buketir.hu

Rólunk

Rólunk

Cégünk dísznövény- és virág-nagykereskedés, továbbá foglalkozunk kiegészítőkkel és dekor termékekkel is. A virágokat 95 %-ban Hollandiából importáljuk, és saját kamionnal szállítjuk haza a megfelelő körülmények között.
 
(Cégünk nagykereskedés. Kizárólag viszonteladókat szolgálunk ki.)
 
Elhivatottak vagyunk a növények felé, ezért mindennap azon fáradozunk, hogy a virágok és a dísznövények is a lehető legtovább használhatóak maradjanak a virágkötők számára.
 
Dekor részlegünket folyamatosan frissítjük és töltjük fel újdonságokkal. Mindig az adott szezonhoz, évszakhoz, ünnepélyhez alkalmazkodunk, hogy vásárlóink biztosan megtalálják, amit keresnek.
Nyitvatartás

Nyitvatartás

 

Hétfő-péntek 6:00 – 17:00
Szombat 6:00 – 12:00
Vasárnap 7:00 – 11:00

 Milyen virágot vásároljak?

Fafojtó ördögfüge

Fafojtó ördögfüge

A fafojtó ördögfüge (Clusia rosea) gondozása

A fafojtó ördögfüge (Clusia rosea) bemutatása

A fafojtó ördögfüge Amerika trópusi és szubtrópusi vidékein őshonos növény, mely eredeti élőhelyén a nagyobb fákat használja támasztékként. A fikuszokra emlékeztető növény, egyes források szerint már az 1600-as évek felbukkant Európában, de népszerű szobanövény csak ennél jóval később lett.

Természetes élőhelyén illatos, rózsaszín virágokat is hoz, szobanövényként tartva nagyméretű fordított tojásdad alakú, bőrszerű leveleivel díszít csak, de így is nagyon szép látványt nyújt.

A fafojtó ördögfüge viszonylag egyszerűen nevelhető szobanövény, kevésbé rutinos szobakertészek is bátran próbálkozhatnak a tartásával.

Fafojtó füge / Kép forrása: http://hablemosdeflores.com

A fafojtó ördögfüge (Clusia rosea) gondozása

Elhelyezés, hőmérséklet

A fafojtó ördögfüge melegigényes növény, mely kellemesen meleg, egész évben legalább 18 fokos világos vagy félárnyékos, tűző naptól védett helyen érzi jól magát. Nyáron szabadban is tartható, de itt is figyeljünk rá, hogy ne érje a tűző nap!

Öntözés, tápoldatozás

A fafojtó ördögfüge átlagos vízigényű szobanövény, rendszeres, de mérsékelt öntözést igényel. Földje legyen mindig kicsit nyirkos, de ne álljon a növény a vízben, ne öntözzük túl! Az öntözéshez lehetőség szerint szobahőmérsékletű, lágy vizet használjunk! Tavasszal és nyáron, kéthetente adhatunk neki mérsékelt töménységű tápoldatot is.

Párásítás

Kedveli a párás környezetet, ezért érdemes a leveleit gyakran permetezni vízzel.

Átültetés

Ha a növény kinőtte a cserepét vagy elhasználódottnak tűnik a földje, akkor tavasszal ültessük át "B" típusú virágföldbe.

Szaporítás

Szaporítani dugványozással lehet, fejdugvánnyal.

Kártevők, betegségek

Kártevők és betegségek szempontjából a fafojtó füge egyszerűen kezelhető növény, nem jellemző egyik sem.

 

A szöveg és a képek forrása: www.citygreen.hu
Vissza az előző oldalra!
Virágpaletta - Magyar