Kapcsolat

Virágpaletta

Cím: 9027 Győr,
Pesti út 1. (az udvarban)
Telefon: +36-96/312-075
Fax: +36-96/312-075
E-mail:
gyor@buketir.hu

Rólunk

Rólunk

Cégünk dísznövény- és virág-nagykereskedés, továbbá foglalkozunk kiegészítőkkel és dekor termékekkel is. A virágokat 95 %-ban Hollandiából importáljuk, és saját kamionnal szállítjuk haza a megfelelő körülmények között.
 
(Cégünk nagykereskedés. Kizárólag viszonteladókat szolgálunk ki.)
 
Elhivatottak vagyunk a növények felé, ezért mindennap azon fáradozunk, hogy a virágok és a dísznövények is a lehető legtovább használhatóak maradjanak a virágkötők számára.
 
Dekor részlegünket folyamatosan frissítjük és töltjük fel újdonságokkal. Mindig az adott szezonhoz, évszakhoz, ünnepélyhez alkalmazkodunk, hogy vásárlóink biztosan megtalálják, amit keresnek.
Nyitvatartás

Nyitvatartás

 

Hétfő-péntek 6:00 – 17:00
Szombat 6:00 – 12:00
Vasárnap 7:00 – 11:00

 Milyen virágot vásároljak?

Citromfű

Citromfű

A citromfű (Melissa officinalis) gondozása, gyógyhatása

A citromfű bemutatása

A citromfű (Melissa officinalis) kellemes illatú, fűszernövényként és gyógynövényként is felhasználható, viszonylag könnyen nevelhető évelő. A Dunántúl délkeleti tájairól származik ez a kb. 50-100 cm magasra megnövő lágyszárú, terjedő tövű növény. Szárrendszere bokrosan elágazik, felfele áll, levele a csalánra emlékeztető, lekerekített, fűrészes szélű.

A citromfű gyógyhatása

Gyógyászati célra, valamint fűszernövényként leveles hajtásait használhatjuk fel, fehér virágzatát nem hasznosítjuk. Érdemes otthon is termeszteni, ugyanis relaxáló, nyugtató hatású a belőle készített tea, de hatékony lázcsökkentő, fertőtlenítő és emésztésjavító is. Fűszernövényként kiváló ízesítője lehet a gyümölcs és zöldségsalátáknak is.

A citromfű termesztése

Termesztése nem túl nehéz, ha biztosítjuk számára a megfelelő körülményeket. Hőmérséklet és páratartalom igénye nem túl magas. Víz és fény igénye közepes. Válasszunk számára világos, de nem tűző napos helyet, ahol néhány órára árnyékba is kerülhet!

Talajra nem kényes, szinte minden talajtípuson jól fejlődik, a meszes talajt kifejezetten kedveli. Júliusi virágzása után érdemes visszavágni, így megelőzhető a növény elfásodása, egyéb teendőnk nem akad. Szaporítása történhet tőosztással, palántával vagy szabadföldi magvetéssel.

 

A szöveg és a képek forrása: www.citygreen.hu
Vissza az előző oldalra!
Virágpaletta - Magyar