Kapcsolat

Virágpaletta

Cím: 9027 Győr,
Pesti út 1. (az udvarban)
Telefon: +36-96/312-075
Fax: +36-96/312-075
E-mail:
gyor@buketir.hu

Rólunk

Rólunk

Cégünk dísznövény- és virág-nagykereskedés, továbbá foglalkozunk kiegészítőkkel és dekor termékekkel is. A virágokat 95 %-ban Hollandiából importáljuk, és saját kamionnal szállítjuk haza a megfelelő körülmények között.
 
(Cégünk nagykereskedés. Kizárólag viszonteladókat szolgálunk ki.)
 
Elhivatottak vagyunk a növények felé, ezért mindennap azon fáradozunk, hogy a virágok és a dísznövények is a lehető legtovább használhatóak maradjanak a virágkötők számára.
 
Dekor részlegünket folyamatosan frissítjük és töltjük fel újdonságokkal. Mindig az adott szezonhoz, évszakhoz, ünnepélyhez alkalmazkodunk, hogy vásárlóink biztosan megtalálják, amit keresnek.
Nyitvatartás

Nyitvatartás

 

Hétfő-péntek 6:00 – 17:00
Szombat 6:00 – 12:00
Vasárnap 7:00 – 11:00

 Milyen virágot vásároljak?

Cinerária (csodaszem)

Cinerária (csodaszem)

A cinerária (Senecio cruentus) gondozása

A cinerária (Senecio cruentus) bemutatása

A cinerária vagy csodaszem a Kanári-szigetek nyirkos hegyvidékeiről származó, a fészkesek családjába tartozó virágzó növény. A rengeteg hibridnek köszönhetően rendkívül változatos színekben vásárolható meg a különböző kertészeti üzletekben.

A cinerária igazán feltűnő szobanövény, élénk színű, tarka vagy egyszínű virágai, melyek jellemzően márciusban és áprilisban nyílnak, szinte vonzzák a tekintetet. A harsány virágokat jól ellensúlyozzák a nagyméretű, kissé háromszögletű zöld levelek.

A cinerária (Senecio cruentus) gondozása

Elhelyezés, hőmérséklet

A cinerária a hűvösebb szobák ideális növénye, világos, nem tűző napos 16-18 fok körüli helyiségben érzi legjobban magát. Ha több példányt tartunk, vagy más növényekkel egy helyre tennénk a lakásban, figyeljünk arra, hogy ne rakjuk egymáshoz túl közel őket. A cinerária szereti, ha át tudja járni a levegő.

Cinerária, csodaszem

Öntözés, tápoldatozás

A cinerária rendszeres, de mérsékelt öntözést, valamint közvetett párásítást is igényel.  Ne öntözzük túl! A kellemesen párás környezet biztosítására jó megoldás, ha a növény cserepét vizes kaviccsal töltött tálcára állítjuk. Tápoldatozni elég csak akkor, amikor a növény virágzik.

Szaporítás

A cinerária magról szaporítható. A júliusban vagy augusztusban vetett magokból fejlődő növényt világos, 9-12 fokos helyen át lehet teleltetni.

Kártevők, betegségek

A cinerária szinte vonzza a levéltetveket, ezért már megelőző jelleggel is érdemes levéltetvek elleni rovarirtó rudacskát szúrni a földjébe.

 

A szöveg és a képek forrása: www.citygreen.hu
Vissza az előző oldalra!
Virágpaletta - Magyar