Kapcsolat

Virágpaletta

Cím: 9027 Győr,
Pesti út 1. (az udvarban)
Telefon: +36-96/312-075
Fax: +36-96/312-075
E-mail:
gyor@buketir.hu

Rólunk

Rólunk

Cégünk dísznövény- és virág-nagykereskedés, továbbá foglalkozunk kiegészítőkkel és dekor termékekkel is. A virágokat 95 %-ban Hollandiából importáljuk, és saját kamionnal szállítjuk haza a megfelelő körülmények között.
 
(Cégünk nagykereskedés. Kizárólag viszonteladókat szolgálunk ki.)
 
Elhivatottak vagyunk a növények felé, ezért mindennap azon fáradozunk, hogy a virágok és a dísznövények is a lehető legtovább használhatóak maradjanak a virágkötők számára.
 
Dekor részlegünket folyamatosan frissítjük és töltjük fel újdonságokkal. Mindig az adott szezonhoz, évszakhoz, ünnepélyhez alkalmazkodunk, hogy vásárlóink biztosan megtalálják, amit keresnek.
Nyitvatartás

Nyitvatartás

 

Hétfő-péntek 6:00 – 17:00
Szombat 6:00 – 12:00
Vasárnap 7:00 – 11:00

 Milyen virágot vásároljak?

Ciklámen

Ciklámen

A ciklámen (Cyclamen persicum) gondozása, szaporítása

A ciklámen bemutatása és gondozása

A ciklámen (Cyclamen persicum) a kankalinfélék családjába tartozó, a Földközi-tenger vidékének keleti részéről származó nagyon kedvelt szobanövény, mely nemcsak levélzetével, hanem a megfelelő gondozás mellett, hosszan pompázó virágaival is díszít.

Elhelyezés, hőmérséklet

A világos, de nem napos, egész évben szellős, de nem túl meleg helyet kedveli. Nyáron tegyük szabadba félárnyékos helyre, télen a 15 fok körüli hőmérséklet ideális a számára.

Öntözés, tápoldatozás

A ciklámen igen érzékeny a nedvességre, nyáron legyen mindig kissé nyirkos, de soha nem nedves a földje! A vizet soha ne a gumóra, mindig a földre öntsük! Kéthetente tápoldatozzuk a virágzás előtt és alatt! Virágait ősz végétől hozza, megfelelő gondozás mellett sokáig virágzik.

Átültetés, szaporítás

Átültetése ősszel "B" földbe történjen, úgy, hogy a gumó egyharmadáig kiálljon a földből, mélyebbre csak a fiatal palántákat ültethetjük. Szaporítása minden évszakban lehetséges, magról, fűtött szaporítóágyban 20 fok hőmérsékleten. A magokat földdel takarjuk! Mivel a fiatal növények nagyon sok fényt igényelnek, ezért célszerű az ültetést februárban végezni, így a palánták fejlődése a fényben gazdag hónapokra esik.

Összefoglalva

Fény, hőmérséklet: világos, de nem tűző napos, jól szellőző nem túl meleg helyet keressünk számára.

Öntözés: a földet tartsuk nedvesen, ne száradjon ki, de ne is álljon a vízben.

Tápoldatozás: a virágzás előtt és alatt kéthetente adjunk neki tápoldatot.

Átültetés: a legtöbb szobanövénnyel ellentétben ősszel célszerű elvégezni, "B" virágföldbe.

Szaporítás: magról szaporítható, ezt érdemes a tél végére időzíteni, így a fiatal palánták a fényben gazdag hónapokban növekedhetnek.

 

A szöveg és a képek forrása: www.citygreen.hu
Vissza az előző oldalra!
Virágpaletta - Magyar