Kapcsolat

Virágpaletta

Cím: 9027 Győr,
Pesti út 1. (az udvarban)
Telefon: +36-96/312-075
Fax: +36-96/312-075
E-mail:
gyor@buketir.hu

Rólunk

Rólunk

Cégünk dísznövény- és virág-nagykereskedés, továbbá foglalkozunk kiegészítőkkel és dekor termékekkel is. A virágokat 95 %-ban Hollandiából importáljuk, és saját kamionnal szállítjuk haza a megfelelő körülmények között.
 
(Cégünk nagykereskedés. Kizárólag viszonteladókat szolgálunk ki.)
 
Elhivatottak vagyunk a növények felé, ezért mindennap azon fáradozunk, hogy a virágok és a dísznövények is a lehető legtovább használhatóak maradjanak a virágkötők számára.
 
Dekor részlegünket folyamatosan frissítjük és töltjük fel újdonságokkal. Mindig az adott szezonhoz, évszakhoz, ünnepélyhez alkalmazkodunk, hogy vásárlóink biztosan megtalálják, amit keresnek.
Nyitvatartás

Nyitvatartás

 

Hétfő-péntek 6:00 – 17:00
Szombat 6:00 – 12:00
Vasárnap 7:00 – 11:00

 Milyen virágot vásároljak?

Chili paprika

Chili paprika

A chili (Capsicum frutescens) gondozása

A chili bemutatása

A chili (Capsicum frutescens) paprikák többnyire egynyári növények, de léteznek évelő változatok is. A chili paprikák bokros formájú növények, melyek fél méterestől egészen 2 méteres nagyságig is növekedhetnek a fajta függvényben. Nevelhetők szabadföldben, valamint cserépben is.

Az indiai, mexikói, thai és kínai konyha kedvelt fűszere. Ha szeretnénk ételeinket pikáns, csípős ízzel gazdagítani, mi is termeszthetünk chilit.

A chili igényei, gondozása

A chili meleg és fényigényes növény, ahhoz, hogy magjai csírázzanak, 20 fok körüli, a termés beéréséhez ennél magasabb hőmérséklet kell. A talajjal szemben nincsenek különleges igényei, átlagos tápanyagtartalmú vagy tápanyagban gazdag talajba ültessük! Ha van komposztunk, használjuk bátran, meghálálja a növény.

A chili átlagos vízigényű növény, rendszeres, mérsékelt öntözést igényel, ne hagyjuk kiszáradni, de ne is öntözzük túl! A föld felszínét szórjuk be mulccsal, ez segít megőrizni a nedvességet. Más teendő nem igazán akad vele, azon kívül, hogy gondoskodunk a megfelelő támasztékról.

A chilit használhatjuk frissen vagy szárítás után őrölve és törve. Minden esetben járjunk el körültekintően! Ne nyúljunk a szemünkbe, és ha lehet a bőrünkhöz se érjen a paprika! Mindig alaposan mossunk kezet, ha chilivel dolgoztunk!

 

A szöveg és a képek forrása: www.citygreen.hu
Vissza az előző oldalra!
Virágpaletta - Magyar