Kapcsolat

Virágpaletta

Cím: 9027 Győr,
Pesti út 1. (az udvarban)
Telefon: +36-96/312-075
Fax: +36-96/312-075
E-mail:
gyor@buketir.hu

Rólunk

Rólunk

Cégünk dísznövény- és virág-nagykereskedés, továbbá foglalkozunk kiegészítőkkel és dekor termékekkel is. A virágokat 95 %-ban Hollandiából importáljuk, és saját kamionnal szállítjuk haza a megfelelő körülmények között.
 
(Cégünk nagykereskedés. Kizárólag viszonteladókat szolgálunk ki.)
 
Elhivatottak vagyunk a növények felé, ezért mindennap azon fáradozunk, hogy a virágok és a dísznövények is a lehető legtovább használhatóak maradjanak a virágkötők számára.
 
Dekor részlegünket folyamatosan frissítjük és töltjük fel újdonságokkal. Mindig az adott szezonhoz, évszakhoz, ünnepélyhez alkalmazkodunk, hogy vásárlóink biztosan megtalálják, amit keresnek.
Nyitvatartás

Nyitvatartás

 

Hétfő-péntek 6:00 – 17:00
Szombat 6:00 – 12:00
Vasárnap 7:00 – 11:00

 Milyen virágot vásároljak?

Bugakosbor (Cattleya orchidea)

Bugakosbor (Cattleya orchidea)

A Cattleya orchidea (Bugakosbor) gondozása, szaporítása, betegségei

A Cattleya orchideák főként a fák törzsének és ágainak lakói eredeti élőhelyükön Közép és Dél-Amerikában, valamint a Karib-szigeteken. Fehér, sárga, rózsaszín és a piros ezer árnyalatában játszó virágaik formája jellegzetes, köszönhetően a feltűnően nagy mézajkuknak.

Az egyszerűbben nevelhető Laelia orchideákkal való keresztezésükből, számos szobában is viszonylag könnyen nevelhető hibrid (Laeliocattleya) született.

A Cattleya orchidea gondozása

Elhelyezés, hőmérséklet

Az ideális hely számukra a világos, de nem tűző napos, meleg és szellős hely, ahol nappal kb. 25 fok körüli a hőmérséklet, télen elég számukra az alacsonyabb, kb. 18 fok körüli szobahőmérséklet.

Öntözés, tápoldatozás, párásítás

Télen csak annyira öntözzük, hogy ne száradjon ki, egyéb időszakban mérsékelt öntözést igényel, jó megoldás, ha alámerítéssel öntözzük. Nyáron 3 hetente adjunk tápoldatot is az öntözővízhez. Fontos a párásítás a tavasz végétől ősz elejéig tartó melegebb időszakban.

A Cattleya orchideák esetében a közvetlen párásítás, azaz a levelek vízzel való permetezése a jó megoldás.

cattleya orchidea

Átültetés, szaporítás

Az átültetés 2-3 évente válik szükségessé, ha olyan fajtát tartunk, amelyik ősszel vagy télen virágzik, azt kora tavasszal, míg a tavasszal vagy nyáron virágzót az elvirágzás után ültessük át orchidea ültetőközegbe.

A Cattleya orchideák álgumókat nevelnek, ezeket az álgumókat leválasztva, majd elültetve szaporíthatjuk. A szaporítást érdemes az átültetéskor elvégezni.

cattleya orchidea

Kártevők, betegségek

Kártevők közül a pajzstetvek és a levéltetvek okozhatnak problémát. A pajzstetvek főként túl száraz levegőjű szobában támadják meg. A levéltetvek megjelenését a hangyák felbukkanása előzi meg, melyeket az orchidea buroklevelei által kiválasztott cukros, ragadós nedv vonz a növényre.

Összefoglalva:

Elhelyezés, hőmérséklet: világos, szellős, kellemesen meleg, nem tűző napos hely.

Öntözés, tápoldatozás: mérsékelt öntözés, nyáron tápoldatozás háromhetente.

Párásítás: közvetlen párásítás, vízzel való permetezéssel.

Átültetés: 2-3évente virágzás után.

Szaporítás: az álgumók leválasztásával és elültetésével az átültetéskor.

Kártevők, betegségek: túlságosan száraz levegőjű szobában pajzstetvek. Levéltetvek is megtámadhatják.

 

A szöveg és a képek forrása: www.citygreen.hu
Vissza az előző oldalra!
Virágpaletta - Magyar