Kapcsolat

Virágpaletta

Cím: 9027 Győr,
Pesti út 1. (az udvarban)
Telefon: +36-96/312-075
Fax: +36-96/312-075
E-mail:
gyor@buketir.hu

Rólunk

Rólunk

Cégünk dísznövény- és virág-nagykereskedés, továbbá foglalkozunk kiegészítőkkel és dekor termékekkel is. A virágokat 95 %-ban Hollandiából importáljuk, és saját kamionnal szállítjuk haza a megfelelő körülmények között.
 
(Cégünk nagykereskedés. Kizárólag viszonteladókat szolgálunk ki.)
 
Elhivatottak vagyunk a növények felé, ezért mindennap azon fáradozunk, hogy a virágok és a dísznövények is a lehető legtovább használhatóak maradjanak a virágkötők számára.
 
Dekor részlegünket folyamatosan frissítjük és töltjük fel újdonságokkal. Mindig az adott szezonhoz, évszakhoz, ünnepélyhez alkalmazkodunk, hogy vásárlóink biztosan megtalálják, amit keresnek.
Nyitvatartás

Nyitvatartás

 

Hétfő-péntek 6:00 – 17:00
Szombat 6:00 – 12:00
Vasárnap 7:00 – 11:00

 Milyen virágot vásároljak?

Borsikafű

Borsikafű

A borsfű, borsikafű (Satureja hortensis) gondozása

A borsfű (borsikafű) bemutatása

A borsfű (Satureja hortensis) kb. 50 cm-es maximális magasságot elérő gyógy és fűszernövény. Íze a borshoz hasonló, de kevésbé intenzív, a főzés végén célszerű az ételhez adni. Gombás, krumplis, babos és káposztás ételek, vadhúsok kiváló ízesítője. Gyomor bántalmak, emésztési problémák is orvosolhatók vele.  Levélzetét hosszúkás, vékony, keresztben átellenesen álló levelek alkotják. Virágokat is hoz, melyek rózsaszínes-lila színűek.

A borsfű igényei, gondozása

A borsfű fény- és melegigényes, alacsony vízigényű növény. Edényben és szabadföldben is termeszthető. Helyéül tűző napos vagy világos helyet keressünk! Vetni április elején, március legvégén lehet. Talajok közül lényegében bármilyen szélsőségektől mentes talajba ültethetjük, legjobban az átlagos tápanyagtartalmú, jó vízgazdálkodású típusokat kedveli. Öntözni nem szükséges, általában elegendő számára a csapadékból származó nedvesség is.

 

A szöveg és a képek forrása: www.citygreen.hu
Vissza az előző oldalra!
Virágpaletta - Magyar