Kapcsolat

Virágpaletta

Cím: 9027 Győr,
Pesti út 1. (az udvarban)
Telefon: +36-96/312-075
Fax: +36-96/312-075
E-mail:
gyor@buketir.hu

Rólunk

Rólunk

Cégünk dísznövény- és virág-nagykereskedés, továbbá foglalkozunk kiegészítőkkel és dekor termékekkel is. A virágokat 95 %-ban Hollandiából importáljuk, és saját kamionnal szállítjuk haza a megfelelő körülmények között.
 
(Cégünk nagykereskedés. Kizárólag viszonteladókat szolgálunk ki.)
 
Elhivatottak vagyunk a növények felé, ezért mindennap azon fáradozunk, hogy a virágok és a dísznövények is a lehető legtovább használhatóak maradjanak a virágkötők számára.
 
Dekor részlegünket folyamatosan frissítjük és töltjük fel újdonságokkal. Mindig az adott szezonhoz, évszakhoz, ünnepélyhez alkalmazkodunk, hogy vásárlóink biztosan megtalálják, amit keresnek.
Nyitvatartás

Nyitvatartás

 

Hétfő-péntek 6:00 – 17:00
Szombat 6:00 – 12:00
Vasárnap 7:00 – 11:00

 Milyen virágot vásároljak?

Betlehem csillaga

Betlehem csillaga

A betlehem csillaga (Ornithogalum dubium) gondozása

A betlehem csillaga (narancsszínű madártej) bemutatása

A narancsszínű madártej, vagy betlehem csillaga (Ornithogalum dubium) évelő, hagymás növény, amely Dél-Afrikában őshonos. Hazai körülmények között nem télálló, érzékeny a fagyokra, itthon elsősorban virágzó szobanövényként tartják, de nyáron akár a szabadba is kiültethető, ebben az esetben ősszel, még a fagyok előtt fel kell szedni hagymáit.

Igazán látványos, bár kistermetű növény, levelei hosszúkásak, erőteljesek, narancssárga virágai sátorozó fürtbe rendeződnek.

A betlehem csillaga (narancsszínű madártej) igényei, gondozása

A betlehem csillaga fényigényes növény, világos, napos helyet kell keresni számára. Talajok közül a semleges kémhatású, jó vízgazdálkodású talaj a legideálisabb. Aktív időszakában rendszeresen, de mértékkel öntözzük, ügyeljünk arra, hogy a víz ne gyűljön össze, mert a gyökerek rothadásnak indulhatnak.

A virágzás után a föld feletti részek elszáradnak, ezután ősz közepéig hűvös, sötét helyen pihentessük a növényt. Szaporítani magvetéssel lehet, tavasszal és ősszel, valamint a fiókhagymák elültetésével.

 

A szöveg és a képek forrása: www.citygreen.hu
Vissza az előző oldalra!
Virágpaletta - Magyar