Kapcsolat

Virágpaletta

Cím: 9027 Győr,
Pesti út 1. (az udvarban)
Telefon: +36-96/312-075
Fax: +36-96/312-075
E-mail:
gyor@buketir.hu

Rólunk

Rólunk

Cégünk dísznövény- és virág-nagykereskedés, továbbá foglalkozunk kiegészítőkkel és dekor termékekkel is. A virágokat 95 %-ban Hollandiából importáljuk, és saját kamionnal szállítjuk haza a megfelelő körülmények között.
 
(Cégünk nagykereskedés. Kizárólag viszonteladókat szolgálunk ki.)
 
Elhivatottak vagyunk a növények felé, ezért mindennap azon fáradozunk, hogy a virágok és a dísznövények is a lehető legtovább használhatóak maradjanak a virágkötők számára.
 
Dekor részlegünket folyamatosan frissítjük és töltjük fel újdonságokkal. Mindig az adott szezonhoz, évszakhoz, ünnepélyhez alkalmazkodunk, hogy vásárlóink biztosan megtalálják, amit keresnek.
Nyitvatartás

Nyitvatartás

 

Hétfő-péntek 6:00 – 17:00
Szombat 6:00 – 12:00
Vasárnap 7:00 – 11:00

 Milyen virágot vásároljak?

Alpesi erika

Alpesi erika

Az alpesi erika, alpesi hanga (Erica carnea) gondozása

Az alpesi erika bemutatása

Az alpesi erika vagy alpesi hanga (Erica carnea) a hangák nemzetségébe sorolható, alacsony növésű mutatós örökzöld cserje. Dekoratív növény, mely kiváló választás, akár talajtakaróként ültetjük, akár sziklakerti növényként. Díszítőértékét kb. 50 cm magas, tömött, bokorszerű megjelenése, tűszerű levelei, valamint rózsaszín, illetve lilás piros pici, de nagymennyiségű virágzata adják.

Szintén jó választás, azért is, mert virágzási ideje decembertől áprilisig tart, azaz pont akkor színesíti kertünket, amikor a legtöbb növény téli álmát alussza.

Az alpesi erika igényei, gondozása

Gondozása nem különösebben nehéz, arra kell figyelnünk, még az ültetéskor, hogy mészmentes talajba ültessük, a meszes talajt nem kedveli. Hőmérséklet igénye alacsony, ezért nyáron ügyelni kell rá, hogy ne száradjon ki. Ügyeljünk a megfelelő öntözésre is, ugyanis az erika vízigénye, valamint páratartalom igénye is magas.  Fényigénye közepesnek mondható, világos helyet válasszunk számára, de a tűző napot kerüljük! Érdemes tavasszal tőzeges takarást alkalmazni a növény töve körül.

 

A szöveg és a képek forrása: www.citygreen.hu
Vissza az előző oldalra!
Virágpaletta - Magyar